Covid-19

1. Osobe sa simptomima respiratorne infekcije ne treba da dolaze u prostorije festivala, na pozorišne predstave i festivalske programe, bilo da se organizuju na otvorenom ili u zatvorenom. Apelujemo na visok nivo individualne svesti i odgovornosti svakog pojedinca.

2. Sprovešće se praćenje zdravstvenog stanja publike pri ulasku u prostor u kome se održavaju pozorišne / festivalske aktivnosti bezkontaktnim merenjem telesne temperature.

3. Fizička distanca se mora poštovati. Distanca na otvorenom i u zatvorenom prostoru treba da bude najmanje 1,5 m.

4. Pojačana lična higijena je obaveza svih: redovno i često pranje ruku (najmanje u trajanju  od 20 sekundi) vodom i sapunom i / ili dezinfekcija, uz izbegavanje dodirivanja nosa, očiju i usta.

5. Dezinfekcija ruku: Na ulazu u otvoreni ili zatvoreni prostor koji se koristi za potrebe programa Bitefa, kao i na nekoliko mesta dostupnih publici obezbeđeni su dozeri sa dezinfekcionim sredstvom.

6. Obavezna je upotreba maski za lice u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Upotreba rukavica nije neophodna  jer postoje uslovi za dezinfekciju i pranje ruku.

7. Na ulazu u otvoren i zatvoren prostor pozorišta postavljena su dodatna obaveštenja o obavezama publike. Molimo da ih pratite i primenjujete!

8. Pre početka izvođenja programa označena su sva mesta za sedenje. Pridržavajte se oznaka na sedištima osim ako razvodnici i pozorišno osoblje ne naprave novi raspored sedenja na licu mesta.

9. Redosled ulazaka i izlaza publike i izvođača. Razvodnici razvrstavaju posetioce u holu i ispred ulaza. U skladu sa preporukama, posetioci ulaze jedan po jedan, tako da publika prvo zauzima najudaljenija mesta od ulaza. Izlazak publike će biti organizovan obrnutim redosledom. U svakom trenutku, svojim ponašanjem treba obezbediti nesmetan protok ljudi u hodnicima i toaletima.

10. Koristite obeležena mesta za higijensko odlaganje otpada: korišćene maske, rukavice itd.

11. Korišćenje sanitarnih prostorija. Obavezno je dezinfikovati ruke pre i nakon upotrebe sanitarnih prostorija. Koristiti dozere sa dezinfekcionim sredstvom, tečni sapun i jednokratne ubruse za ruke ili aparat za sušenje.

12. U slučaju sumnje na simptome zarazne bolesti COVID-19 (povišena temperatura, kašalj, kratkoća daha i otežano disanje), odgovorno lice na ulazu je dužno da bez odlaganja udalji zaraženo lice, sa preporukom da se odmah obrati nadležnom domu zdravlja - COVID  ambulanti.

Za Bitef
Miloš Latinović, direktor