Covid-19

1. Особе са симптомима респираторне инфекције не треба да долазе у просторије фестивала, на позоришне представе и фестивалске програме, било да се организују на отвореном или у затвореном. Апелујемо на висок ниво индивидуалне свести и одговорности сваког појединца.

2. Спровешће се праћење здравственог стања публике при уласку у простор у коме се одржавају позоришне / фестивалске активности безконтактним мерењем телесне температуре.

3. Физичка дистанца се мора поштовати. Дистанца на отвореном и у затвореном простору треба да буде најмање 1,5 м.

4. Појачана лична хигијена је обавеза свих: редовно и често прање руку (најмање у трајању  од 20 секунди) водом и сапуном и / или дезинфекција, уз избегавање додиривања носа, очију и уста.

5. Дезинфекција руку: На улазу у отворени или затворени простор који се користи за потребе програма Битефа, као и на неколико места доступних публици обезбеђени су дозери са дезинфекционим средством.

6. Обавезна је употреба маски за лице у затвореном и на отвореном простору. Употреба рукавица није неопходна  јер постоје услови за дезинфекцију и прање руку.

7. На улазу у отворен и затворен простор позоришта постављена су додатна обавештења о обавезама публике. Молимо да их пратите и примењујете!

8. Пре почетка извођења програма означена су сва места за седење. Придржавајте се ознака на седиштима осим ако разводници и позоришно особље не направе нови распоред седења на лицу места.

9. Редослед улазака и излаза публике и извођача. Разводници разврставају посетиоце у холу и испред улаза. У складу са препорукама, посетиоци улазе један по један, тако да публика прво заузима најудаљенија места од улаза. Излазак публике ће бити организован обрнутим редоследом. У сваком тренутку, својим понашањем треба обезбедити несметан проток људи у ходницима и тоалетима.

10. Користите обележена места за хигијенско одлагање отпада: коришћене маске, рукавице итд.

11. Коришћење санитарних просторија. Обавезно је дезинфиковати руке пре и након употребе санитарних просторија. Користити дозере са дезинфекционим средством, течни сапун и једнократне убрусе за руке или апарат за сушење.

12. У случају сумње на симптоме заразне болести COVID-19 (повишена температура, кашаљ, краткоћа даха и отежано дисање), одговорно лице на улазу је дужно да без одлагања удаљи заражено лице, са препоруком да се одмах обрати надлежном дому здравља - COVID  амбуланти.

За Битеф
Милош Латиновић, директор