Aleksandra Kosanović Strižak
Aleksandra Kosanović Strižak

Aleksandra Kosanović Strižak - direktorka Sektora marketinga i komunikacija Erste Bank:

„Obradovala nas je vest da će BITEF biti održan, makar i u ovom nestandardnom, Prolog izdanju. Od sveg srca zahvaljujemo članovima organizacionog odbora 54. i 55. BITEF-a što ni u jednom trenutku nisu dozvolili mogućnost da festivala ove godine - ne bude.

Dugo smo se spremali da postanemo partneri festivala koji već više od pola veka hrabro promoviše pozorišnu umetnost, kulturne vrednosti, nova, inovativna scenska dostignuća, ali i klasični teatar.

Nije slučajno što smo baš ove, za sve nas neobične i nepredvidive, a za kulturu izuzetno teške godine odlučili da pružimo podršku festivalu koji dugi niz godina smelo, hrabro i sebi svojstveno ispisuje istoriju savremenog teatra.

Želja nam je da kao prijatelj i partner festivala pomognemo da se njegov kontinuitet i tradicija ne prekinu, publika vrati u teatar, zavesa konačno podigne, a Beograd nastavi da sija na pozorišnoj mapi sveta.

Radujemo se sredini septembra, pozorišnim predstavama, tribinama, razgovorima sa stvaraocima, a pre svega susretima sa pozorišnim umetnicima koji su nam proteklih meseci i te kako nedostajali.“