Александра Косановић Стрижак
Александра Косановић Стрижак

Александра Kосановић Стрижак - директорка Сектора маркетинга и комуникација Ерсте Банк:

„Обрадовала нас је вест да ће БИТЕФ бити одржан, макар и у овом нестандардном, Пролог издању. Од свег срца захваљујемо члановима организационог одбора 54. и 55. БИТЕФ-а што ни у једном тренутку нису дозволили могућност да фестивала ове године - не буде.

Дуго смо се спремали да постанемо партнери фестивала који већ више од пола века храбро промовише позоришну уметност, културне вредности, нова, иновативна сценска достигнућа, али и класични театар.

Није случајно што смо баш ове, за све нас необичне и непредвидиве, а за културу изузетно тешке године одлучили да пружимо подршку фестивалу који дуги низ година смело, храбро и себи својствено исписује историју савременог театра.

Жеља нам је да као пријатељ и партнер фестивала помогнемо да се његов континуитет и традиција не прекину, публика врати у театар, завеса коначно подигне, а Београд настави да сија на позоришној мапи света.

Радујемо се средини септембра, позоришним представама, трибинама, разговорима са ствараоцима, а пре свега сусретима са позоришним уметницима који су нам протеклих месеци и те како недостајали.“