Sutra počinje Bitef-Prolog

U glavnom programu Prologa dogodiće se gostovanja dve pozorišne predstave. U koprodukciji čuvenog Rimini Protokola i minhenskog Kameršpilea, izvešće se Dolina Jeze, dok Teatar Vidi dolazi sa predstavom Biti Arijela F, realizovane u koprodukciji sa kompanijom autora Simona Sena, vizuelnog umetnika iz Ženeve. Zbog velikog interesovanja publike, ali i smanjenog kapaciteta sale Bitef teatra, kako bi se postigla fizička distanca između gledalaca, obe produkcije će imati po više izvođenja, snimci predstava će se dodatno emitovati na ekranu na otvorenoj sceni Bitefa na Skveru Mire Trailović gde će biti organizovan prateći i drugi programi Bitefa.

U subotu, 12. septembra prvog dana Bitef-Prologa, na otvorenoj sceni Bitefa na Skveru Mire Trailović u 18 časova,  će se održati promocija knjige Vere Konjović Čekajući Bitef, posvećene tradicionalnom programu Bitef na filmu. Nakon čega će pod vedrim nebom biti upriličeno svečano otvaranje performansom savremenog cirkusa „0“, Cirkusfere. Gospođa Konjović, će zajedno sa Ivanom Medenicom proglasiti Bitef-Prolog otvorenim, nakon čega sledi premijerno izvođenje predstave Dolina jeze u 20 časova u sali Bitef teatra. Snimak predstave će istovremeno biti emitovan na otvorenoj sceni Bitef teatra na Skveru Mire Trailović i ekskluzivno za publiku iz cele zemlje biti emitovan na RTS2.

U okviru bogatog pratećeg programa tokom tri dana festivala, svi zainteresovani će moći da prisustvuju međunarodnoj tribini o sistemskoj podršci teatru u doba pandemije pod nazivom Na ivici nove pozorišne sezone, još jednom izdanju Filozofskog teatra u okviru koga će gostovati teoretičarka i aktivistkinja iz Ljubljane Svetlana Slapšak, razgovoru Ivana Medenice sa jednom od vodećih svetskih teatrološkinja Erikom Fišer-Lihte na temu odnosa između živog i digitalnog pozorišta, kao i prezentaciji programa Polifonije.

Kako na Bitef?
Bitef teatar  - Otvorena scena Bitefa - Skver Mire Trailović  - Jutjub Bitef Festival
Ulaznice za predstave glavnog programa (koje se prikazuju u sali Bitef teatra) mogu se nabaviti pomoću sajta https://festival.bitef.rs/, ili rezervisati putem mejla [email protected] ili na broj telefona +381 69 899 24 00. Cena pojedinačne ulaznice za predstave Dolina jeze i Biti Arijela F je 2000 dinara, dok su za onlajn rezervacije određeni popusti od 10 do 20 posto.

Celokupan program Bitefa, glavni i prateći program publici će biti dostupan na otvorenoj sceni Bitefa na Skveru Mire Trailović, gde će biti postavljen veliki ekran, bina i gledalište. Na ekranu će se emitovati snimci predstava iz glavnog programa, u isto vreme kada se predstava izvodi u sali, održati otvaranje festivala i drugi prateći programi. Ulaz na sva dešavanja na Skveru Mire Trailović je besplatan.

 

Celokupan program Bitef-Prologa moći će da se prati uživo i na Jutjub kanalu Bitefa.
Celokupan program Bitefa-Prologa pogledajte i preuzmite na linku ovde.
Bitef-Prolog će se realizovati uz strogu primenu higijensko-epidemioloških mera, merenje temperature, obavezno nošenje maski i poštovanje fizičke distance između posetilaca. Detaljna uputstva pogledajte na linku ovde.


Festival su tradicionalno podržali Sekretarijat za kulturu Grada Beograda i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Kabinet predsednika Vlade Republike Srbije, kao i Evropska delegacija u Srbiji, Ambasada SR Nemačke u Beogradu, Gete Institut, Ambasada Švajcarske u Beogradu, Francuski institut u Beogradu i Fond za otvoreno društvo.  Prijatelj i sponzor Bitefa je i ove godine I&F Grupa, u okviru koje posluje i McCann Beograd, kreativna agencija festivala. Partneri  festivala su Erste Bank a. d. Novi Sad, dugogodišnji prijatelj festivala Coca-Cola Hellenic Srbija i MTS, Alma Quattro, Opšta bolnica Bel Medic, Halo Creative Team, Mezestoran „Dvorište“, klub „Zaokret“, Domaće kiflice, Muffinstore, Marriot - Courtyard Belgrade City Centre i restoran „Ruski car“.