Сутра почиње Битеф-Пролог

У главном програму Пролога догодиће се гостовања две позоришне представе. У копродукцији чувеног Римини Протокола и минхенског Kамершпилеа, извешће се Долина Језе, док Театар Види долази са представом Бити Аријела Ф, реализоване у копродукцији са компанијом аутора Симона Сена, визуелног уметника из Женеве. Због великог интересовања публике, али и смањеног капацитета сале Битеф театра, како би се постигла физичка дистанца између гледалаца, обе продукције ће имати по више извођења, снимци представа ће се додатно емитовати на екрану на отвореној сцени Битефа на Скверу Мире Траиловић где ће бити организован пратећи и други програми Битефа.

У суботу, 12. септембра првог дана Битеф-Пролога, на отвореној сцени Битефа на Скверу Мире Траиловић у 18 часова,  ће се одржати промоција књиге Вере Kоњовић Чекајући Битеф, посвећене традиционалном програму Битеф на филму. Након чега ће под ведрим небом бити уприличено свечано отварање перформансом савременог циркуса „0“, Циркусфере. Госпођа Kоњовић, ће заједно са Иваном Меденицом прогласити Битеф-Пролог отвореним, након чега следи премијерно извођење представе Долина језе у 20 часова у сали Битеф театра. Снимак представе ће истовремено бити емитован на отвореној сцени Битеф театра на Скверу Мире Траиловић и ексклузивно за публику из целе земље бити емитован на РТС2.

У оквиру богатог пратећег програма током три дана фестивала, сви заинтересовани ће моћи да присуствују међународној трибини о системској подршци театру у доба пандемије под називом На ивици нове позоришне сезоне, још једном издању Филозофског театра у оквиру кога ће гостовати теоретичарка и активисткиња из Љубљане Светлана Слапшак, разговору Ивана Меденице са једном од водећих светских театролошкиња Ериком Фишер-Лихте на тему односа између живог и дигиталног позоришта, као и презентацији програма Полифоније.

Kаkо на Битеф?
Битеф театар  - Отворена сцена Битефа - Сkвер Мире Траиловић  - Јутјуб Битеф Фестивал
Улазнице за представе главног програма (које се приказују у сали Битеф театра) могу се набавити помоћу сајта https://festival.bitef.rs/, или резервисати путем мејла [email protected] или на број телефона +381 69 899 24 00. Цена појединачне улазнице за представе Долина језе и Бити Аријела Ф је 2000 динара, док су за онлајн резервације одређени попусти од 10 до 20 посто.

Целокупан програм Битефа, главни и пратећи програм публици ће бити доступан на отвореној сцени Битефа на Скверу Мире Траиловић, где ће бити постављен велики екран, бина и гледалиште. На екрану ће се емитовати снимци представа из главног програма, у исто време када се представа изводи у сали, одржати отварање фестивала и други пратећи програми. Улаз на сва дешавања на Скверу Мире Траиловић је бесплатан.

 

Целокупан програм Битеф-Пролога моћи ће да се прати уживо и на Јутјуб каналу Битефа.
Целокупан програм Битефа-Пролога погледајте и преузмите на линку овде.
Битеф-Пролог ће се реализовати уз строгу примену хигијенско-епидемиолошких мера, мерење температуре, обавезно ношење маски и поштовање физичке дистанце између посетилаца. Детаљна упутства погледајте на линку овде.


Фестивал су традиционално подржали Секретаријат за културу Града Београда и Министарство културе и информисања Републике Србије, Kабинет председника Владе Републике Србије, као и Европска делегација у Србији, Амбасада СР Немачке у Београду, Гете Институт, Амбасада Швајцарске у Београду, Француски институт у Београду и Фонд за отворено друштво.  Пријатељ и спонзор Битефа је и ове године И&Ф Група, у оквиру које послује и McCann Beograd, креативна агенција фестивала. Партнери  фестивала су Ерсте Банк а. д. Нови Сад, дугогодишњи пријатељ фестивала Coca-Cola Hellenic Srbija и МТС, Alma Quattro, Општа болница Bel Medic, Halo Creative Team, Мезесторан „Двориште“, клуб „Заокрет“, Домаће кифлице, Muffinstore, Marriot - Courtyard Belgrade City Centre и ресторан „Руски цар“.